REVIEW SAFI BALQIS PERFECT 10 - CERAH SEMPURNA


//Assalamualaikum \\

Hallu ? Harini Anis TER-rajin nak buat research pasal produk ni . Anyway , Anis guna produk ni so nak share kat korang . Mybe , ada yang masih tak jumpa produk yang sesuai so sila hadir ke post ini baca sampai khatam tanpa sebarang langkahan . 0raittt ? Ekekeke :3

So , jangan buat muka risau sebab disahkan Halal . Produk ni ada NanoBioWhite and Q10 . Fungsi ? Malas nak taip pepanjang panjang panjang . Bukan korang nak baca pun . Haha .>.<


TAMPIL CERAH SEMPURNA DALAM MASA 14 HARI

*Rangkaian product Safi Balqis Perfect10 Bersama Dutanya , Shila Amzah :)*

Penyegar

Pembersih dan Penyegar 2in1 . RM13.48

So , untuk menjimatkan duit dan masa . Anis syorkan beli bendalah ni 
    

Pembersih Muka Kawalan MinyakPembersih Muka
Pembersih Muka (50 g – RM6.50 / 100 g – RM10.90) RM9.90

Okay , apa perbezaannya ? More prefer to the blue colour one . Itu untuk kulit yang berjerawat and berminyak . And other one for kulit yang normal. Pakai setiap hari , twice a day for a good result . Ehem. I'm Using the Blue ^^V
Skrub AprikotSkrub Aprikot
SKRUB APRIKOT AND BUIH (100 g – RM11.40) RM9.90      

Mana lagi okay ? No komen . Mybe the blue . Up to you . Produk ini untuk menanggalkan sel kulit mati dan hilangkan kotoran . Skrub ni pakai seminggu sekali means tak boleh pakai selalu sebab boleh nipiskan kulit :)
Beauty Cream
Gel Pengelupasan  RM13.50

Ada bintik hitam ? Sila mengaku sebab produk ini boleh hilangkan bintik hitam kat hidung especiallly . Picit sikit then Gosok dekat muka sampai hilang bintik tu . Hasilnya kotoran kecoklatan kehitaman tertempek dijari anda . Lol -.-

Penyegar
Penyegar (100 ml – RM8.20) RM7.50

Sesuai untuk bersihkan mekap or pakai lepas guna Pembersih Muka . Pssst , bendalah ni boleh ketatkan pori diwajah anda ! XD

Serum

Serum (20 ml – RM25.90) RM21.90

Atas ni apa ? Inilah Serum . Kegunaannya ? Picit sikit je jangan membazir then tempek dekat muka anda . Efektif untuk cerahkan kulit secara deeeeppppp .
Krim Pelembap Siang SPF 15Krim Pelembap Malam

Pelembap siang & Malam (45 g – RM18.50) RM15.90

0rait , Pelembap siang ni kegunaannya untuk melindungi kulit dari sinaran UV So , insya Allah no sunburn and Pelembap Malam untuk memperbaiki sel-ii yang rosak waktu siang .

Krim Kontur Mata

Krim Kontur Mata (15 g – RM12.90) RM10.90]

Disyorkan pakai waktu malam sebab dia boleh hilangkan lingkaran gelap . Kesimpulannya no mata panda ! O.O

Beauty Cream

Krim Kecantikan (16 g – RM7.90) RM6.90

Sebagai asas solekan , ratakan dekat muka untuk menutup cela .



Losyen Pelembap Kawalan Minyak SPF15
Losyen Pelembab kawalan Minyak RM16.88

For what ? I dunoooo ~ But , ini untuk letak diwajah terutama dizon T .
Beauty Cream
Krim BB . Harga ? Entah . ^^V

So , kalau tak nak pakai bedak , boleh pakai produk ni sebab fungsinya tak banyak beza pun . Nak tau harga ? Sila google :3

Okey , itu sajeeeeee . Sebarang kesalahan harga atau info . Sila salahkan Mr.Goooooogle sebab Anis dapat dari sana . Muahaahahahaha ~ So , berminat ? Hadirkan diri anda ke Watsons or Guardians or Farmasi untuk potongan harga kalau diorang nak bagi :)

GTG . Ada sebarang pertanyaan ? Sila komen . Assalamualaikum :)

No comments :