Holiday @Cameron Highlands XD

// Assalamualaikum \\

Hallu ? Baru balik dari CH . Excited nak update . Erkkk --''

CH ? Mengarut je budak ni T..T

Aduyaii , CH is Cameron Highlands . Baru nak bajet shortform :p
Awal ken ? Semalam rancang >> Pagi tadi pergi >> Petang Tadi balik . 

Ahaha ~ Holiday ke tu ? Kira holiday jugaklah kan . Sebab ? Ayah kata dia busy . Lol . Alasan nak save budget lettew :p

Okay , so . Pepagi buta bangun pukul 4:00 PAGI . Then , bersiap sedia dengan beg besaq kedabaq padahal sehari je . Semangat je lebih :3
Lepastu , journey begin . Almost 2 hours dalam kereta dah sampai Perak . Laju kot . Bagi aku leee . Then solat then the most yang paling aku taksukaaa ! >.<

What ? What ? Apalagi kalau bukan jalan ke CH tu , bengkang bengkok . Tak habis belok , belog lagi . Pening . Nak muntah pon adoo ~ Memang silap besarlah kalau aku muntah dalam kereta . Nak kena hamun dengan mak ? Woot , tak rela !

Dah sampai tanah rata , sarapan . Mak Anis dah pack siap-ii . Nasi lemak sambal kerang lauk Ayam Rempah . *Sila Terliur :p*


Candid . Maaf Ter-bajet . tak sengaja :3
Sejuk gila . Sebab time tu hujan . See ? Bibir Pucat . Motif tayang gambar .Eh , yeke-yeke ? Wkwkwk ~

Lepastu , pergi ladang Teh Boh . lalu curam yang menyeramkan . Then , kena naik tangga yang men-tiredkan untuk naik centre dia . Polis tak bagi park kat atas . Orang lain boleh ? Kejam -,-


Hallu . Sayo disitu :3


Ah ! Buruk-buruk ! >.<

Time ni dekat balcony centre tu . Dapatlah rasa Milo berbuih . Rasa macam minum buih aje . Special katanya . Ohh -.-


Sebelah tu , Cina lalok sesat -.-


Lol , Nampak sangat paksaan suruh amek gambar :p. 


Sengetkan kepala anda :p Peace ^^V

Then pergi Ladang Blueberry and Strawberry Farm . Best . Tempat tu caaaaaaannnnnntikkkk sangat . Sebab dia atas bukit . Act , tempat tu baru bukak , so takde maknelah nak merasa blueberry . Cedihhh :') ~~



See ? Lawo kan scene dia . Family kurang sorang :p


Pengantin Baru . Ehh-ehhhh :p


Abaikan Tudung yang semakin membulat tu , Kejap bulat kejap senget . Siut T^T



Sayo dan kakak sayo . Love cacat senget sebelah :3


Cina sesat lagi :p


Sudah ! Aku excited . Hodohh >.<


Abaikan manusia disitu . Sibuk saje . Tengok bunga tu ! Bunga tu macam bunga tiruan . Pelik --''


Nilah kebun bunga Anis . Cantik kan ? Tau dah :3


Periuk Kera 
 Info : Bendalah ni makan serangga kecil , dalam badan dia ada air . Rasa dia ? Tanya Orang Asli , diorang minum ^^

Excited dapat teddy bear Sepuluh hengget :3



Gambar diatas menunjukkan Anis punya sibling kurang sorang lagi :p

Lepastu , shopping ! Dekat situ murah-murah . Bahagian Pasar je , centre mahal . Buah-buah dia gemok-gemok . Limau , strawberry . And ,,,



GIANT CARROT !


Pokok Halau Nyamuk . Bau dia mengancam . Weird >.<
Ayah Beli Pokok ni , dua lagi . Menggemokkan bonet kereta je -.-

LAST STATIONS !


Waterfall @Lata Iskandar

Port ni best . Tapi tak boleh mandi . Air deras katanya T^^T



Muka seposen . Sedih tak dapat mandi , Peace sajee :p


Changed Image . Ayu gituww . Erkkk -.-

And Balik ! GTG . Bye , Assalamualaikum ! XD

P/S :  Share storry holiday korang nak ? Comment jom ? ;)

No comments :