Tutorial : Edit Simple Template

 Assalamualaikum ! 

Hi semua! so im gonna share some tutorials here kira maca full package la hehe :P

Okey, diingatkan khas untuk template Simple Template je 
BUANG SEPARATOR LINE BAWAH HEADER DAN SIDEBAR


*Yang Anis panahkan tu la seperator line*

 Dashboard > Template > Customize > Advanced

Faham kan ?

 Then , korang scroll and scroll sampai jumpa Accents taw . :face45:

Jumpa kan ? Good ! Tengok gambar ni pulakk 


1. Korang tekan button ' transparent ' dekat separator line colour
2. Then , tekan ' transparent ' dekat tabs border colour  
3. Apply to the Blog and Done !

TRANSPARENTKAN HEADER
 Dashboard > Design > Edit HTML
  Cari kod /* Mobile


.header-outer, .content-inner { background-color: transparent; }
.main-outer, .tabs-outer { background-color: $(content.background.color);}
Pastekan kod kat atas ni atas kod /*Mobile tadi, preview dulu kalau tak ada error baru save! 

BUANG SHADOW BELAKANG GAMBAR
 Dashboard > Design > Edit HTML
  Cari kod .post-body img, .post-body .tr-caption-container,

Jumpa? pastu korang akan jumpa kod bawah ni atas kod yang korang cari tadi.

.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: $(image.border.small.size);
  background: $(image.background.color);
  border: 1px solid $(image.border.color);
  -moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
  -webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
  box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);

DELETE kod atas ni pastu gantikan dengan;
.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: $(image.border.small.size);
  background: $(image.background.color);
  border: 0px solid $(image.border.color);
  -moz-box-shadow: 0px 0px 0px rgba(0, 0, 0, .0);
  -webkit-box-shadow: 0px 0px 0px rgba(0, 0, 0, .0);
  box-shadow: 0px 0px 0px rgba(0, 0, 0, .0);
Preview dan save! Jadi kan? Jadi bagitahu tak jadi pun bagitahu gak! Hihu

Bye!
 :face9:

No comments :